Hop-on hop-off
Ontdek Rotterdam met Lijn 10!
Afb 1 voorzijde folder

Citytour Lijn 10

Citytour Lijn 10 ‘Hop on – Hop off’ is de leukste en handigste manier om Rotterdam te ontdekken. In historische trams van het Rotterdams Openbaar Vervoer Museum rijd je door interessante stadsdelen en langs mooie bezienswaardigheden van Rotterdam. Onderweg uitstappen en later weer instappen is geen probleem: je ticket is een dagkaart, waarmee je van de eerste tot en met de laatste rit kan blijven genieten van Lijn 10.

De bestuurders en conducteurs/stadsgidsen van Lijn 10 zijn vrijwilligers van het Rotterdams Openbaar Vervoer Museum.
De toelichtingen onderweg zijn in het Nederlands, Engels en Duits.

De meeste trams die op Lijn 10 rijden zijn de ‘Vierassers’ uit 1931. Regelmatig verrassen we onze passagiers met andere historische trams uit de collectie van ons museum.

Afb 2 Kubuswoningen

Het begin- en eindpunt van de Citytour Lijn 10 is op het Willemsplein, aan de voet van de Erasmusbrug en bij de aanlegsteiger van de rondvaartboten van de Spido-rederij. Bereikbaar met tramlijn 7. Maar je kunt ook in- en uitstappen bij andere haltes van Lijn 10, bijvoorbeeld bij Rotterdam Centraal of station Blaak, waar goede openbaarvervoerverbindingen zijn vanuit de Rotterdamse regio en de rest van Nederland. Je hoeft dus niet met de auto de stad in om op Lijn 10 te stappen. 

Wanner je onderweg niet uitstapt duurt een rondrit met Lijn 10 van het Willemsplein naar het Willemsplein ongeveer 70-75 minuten. Dat is dan exclusief de brugbonus, zie hieronder.

Brugbonus
Nieuw in 2024: Een facultatieve verlenging van de rondrit van Lijn 10. Dit extraatje kan vaak wel maar niet altijd worden aangeboden. Het is een uitstapje van Lijn 10 vanaf de halte Leuvehaven over de Erasmusbrug naar de zuidelijke oever van de Nieuwe Maas en weer terug. Je kunt dan twee keer genieten van een mooi uitzicht over de rivier en de skyline van Rotterdam. De brugbonus maakt de rondrit van Lijn 10 zo’n 8 minuten langer.

De brugbonus wordt in ieder geval niet gereden bij grote vertraging van een tram van Lijn 10, tijdens evenementen in het Feijenoord Stadion en wanneer de Erasmusbrug geopend is voor de scheepvaart.

©Rotterdams Openbaar Vervoer Museum ©All rights reserved

Website ontwerp en realisatie: SIER Activiteiten