Route Lijn 10

Route Lijn 10

De rondritten van Citytour Lijn 10 beginnen en eindigen op het Willemsplein. Hier is ook het eind- en beginpunt van RET-tramlijn 7. Metrostation Leuvehaven en de gelijknamige tramhalte liggen op zo’n 5 minuten lopen van het Willemsplein.

De route die Lijn 10 in 2024 volgt is hieronder afgebeeld. Lijn 10 rijdt langs vele toeristische trekpleisters en iconische bouwwerken. Lijkt het je ergens leuk om rond te kijken, druk dan op de stopknop en stap uit bij de volgende halte. Later brengt een volgende tram van Lijn 10 je dan weer verder.

Afb 3 plattegrond

Route Lijn 10

A. Willemsplein. Begin- en eindpunt van Lijn 10, bij de Erasmusbrug (1996). Overstappen op Waterbus, Watertaxi en de havenrondvaarten van Spido.
B. Rotterdam Centraal. Lijn 10 stopt bij halte B. Het stationsgebouw uit 2014 is een van de iconen van de moderne architectuur in Rotterdam. Het belangrijkste knooppunt van openbaar vervoer: trein, tram, metro, bus. Onder het plein ligt de grootste fietsenstalling van de stad, voor 5200 fietsen.
C. Delfshaven. Historisch stadsdeel (14e eeuw). Met rondom de Voorhaven gezellige cafés en terrassen, bierbrouwerij De Pelgrim en de Pelgrimskerk. De moutmolen ‘De distilleerketel’ maalde eeuwenlang het graan voor de jeneverstokerijen.
D. Euromast. Deze 185 meter hoge toren biedt een mooi uitzicht over de stad en de haven. Bij de tramhalte staat de Noorse zeemanskerk (1914).
E. Eendrachtsplein. Standbeeld Santa Claus van de Amerikaanse kunstenaar Paul McCarthy. Vanaf deze halte loop je makkelijk het gezellige winkelhart van Rotterdam in.
F. Oostplein. Gemaal Mr. Schilthuis, voor het wegpompen van overtollig water naar de rivier. Onder de bomen staat het monument voor de gevallen mariniers.
G. Station Blaak. Bij dit ondergrondse metro- en treinstation vind je de Markthal (2014),  Kubuswoningen (1985), Laurenskerk (1525), bibliotheek (1985) en het monument voor schrijver/tekenaar Marten Toonder. Op enkele minuten loopafstand ligt het gezellige uitgaansgebied rondom de Oude Haven en het Witte huis.

©Rotterdams Openbaar Vervoer Museum ©All rights reserved

Website ontwerp en realisatie: SIER Activiteiten