Bezoek ons museum
Beleef onze historische trams, bussen en metro's!

Rotterdams Openbaar Vervoer Museum

Museumremise Kootsekade in Rotterdam

Alle historische Rotterdamse trams en metro’s en een aantal bussen zijn onder één dak samengebracht in onze museumremise aan de Kootsekade. Van april tot en met november is het museum elke eerste zaterdag van de maand geopend en rijden ook onze museumlijndiensten met historische trams en bussen vanuit diverse stadsdelen naar het museum en terug.

De ritten met deze museumlijnen zijn inbegrepen in de toegangsprijs van het museum. Dus het is niet nodig met de eigen auto naar het museum te komen en parkeergeld te betalen. Volg ons op Facebook voor de laatste berichten. Het museum is op andere dagen op aanvraag voor groepen geopend.

Geschiedenis van het museum

Tot 2010 was het toenmalige Tram Museum Rotterdam ondergebracht op de plek waar in 1904 de tramremise Delfshaven is gebouwd. Begin jaren ’80 heeft de RET deze vestiging als remise afgestoten en besloot de gemeente Rotterdam dit terrein een andere bestemming te geven zodat er ruimte voor woningen en winkels kwam. Dankzij de inzet van de Tramweg Stichting, afdeling Rotterdam, kon echter een deel van de remise gespaard blijven zodat in september 1986 een bescheiden trammuseum voor publiek kon worden geopend.

Toch was niet te voorkomen dat ook het laatste deel van de remise Delfshaven een andere bestemming kreeg.. In november 2010 kregen zowel de historische voertuigen als onze overige verzamelingen een nieuwe plaats in de remise Hillegersberg. Alle historische Rotterdamse openbaar vervoer-voertuigen zijn nu onder één dak ondergebracht.

In het vroegere trammuseum in Delfshaven is sinds 2021 een supermarkt gevestigd. In het interieur zijn herinneringen aangebracht aan de tijd dat dit een tramremise was. Adres: Nieuwe Binnenweg 362.

©Rotterdams Openbaar Vervoer Museum ©All rights reserved

Website ontwerp en realisatie: SIER Activiteiten