Route Lijn 10 2023

Route Lijn 10

Bezienswaardigheden
A. Willemsplein. Begin- en eindpunt van Lijn 10, aan de voet van de Erasmusbrug (1996). Overstappen op Waterbus, Watertaxi en de havenrondvaarten van Spido.
B. Centraal Station (2014). Een van de iconen van de moderne architectuur in Rotterdam. Het belangrijkste knooppunt van openbaar vervoer: trein, tram, metro, bus. Onder het plein ligt de grootste fietsenstalling van de stad, met ruimte voor 5200 fietsen.
C. Delfshaven. Historisch stadsdeel (14e eeuw). Met rondom de Voorhaven gezellige cafés en terrassen, bierbrouwerij De Pelgrim en de Pelgrimskerk. De moutmolen ‘De distilleerketel’ maalde eeuwenlang het graan voor de jeneverstokerijen.
D. Euromast. Deze 185 meter hoge toren biedt een mooi uitzicht over de stad en de haven. Bij de tramhalte staat de Noorse zeemanskerk (1914).
E. Eendrachtsplein. Standbeeld ‘Santa Claus’ van Paul McCarthy.
F. Oostplein. Gemaal ‘Mr. Schilthuis’, voor het wegpompen van overtollig water naar de rivier. Onder de bomen staat het monument voor de gevallen mariniers.
G. Station Blaak. Rondom dit ondergrondse metro- en treinstation vindt u de Markthal (2014), de Kubuswoningen (1985), de Laurenskerk (1525), de bibliotheek (1985).

Route Lijn 10

©Rotterdams Openbaar Vervoer Museum ©All rights reserved

Website developed by SIER Activiteiten