RoMeO emr 608 uit 1969

Ons museum gaat weer open op 6 april

28-03-2024

Velen hebben er naar uitgekeken: de start van het seizoen 2024 van het Rotterdams Openbaar Vervoer Museum. Op zaterdag 6 april om 10.00 uur gaan de deuren open!

Begin je bezoek in stijl met een rit per historische bus of tram naar het museum. Dat scheelt parkeerproblemen en -kosten. Het net van de museumbuslijnen is aangepast: voortaan kun je ook vanaf station Schiedam Centrum via een mooie route naar de Kootsekade reizen. Je kunt ook de museumbus nemen vanaf Zuidplein, Kralingse Zoom, Melanchthonweg of Rotterdam Centraal. De opstapplaatsen Alexander en Capelsebrug zijn vervallen. Op de museumbuslijnen rijden onder andere de rode standaardbus 938 en de groen-witte 446. Museumtramlijn 11 vanaf Rotterdam Centraal gaat dit seizoen twee keer zo vaak rijden – met twee verschillende typen museumtrams – om onze bezoekers comfortabel naar het museum te brengen. Op 6 april rijden Düwag zesasser 608 en ZGT 834.

Alle tijden zijn te vinden op onze website! Daar zijn ook de tickets te koop voor de toegang tot het museum, inclusief de bus- en tramritten. Houders van de Rotterdam Pas hebben alleen gratis toegang als zij na aankomst op de Kootsekade bij de kassa hun pas laten scannen.

In het museum is de collectie herschikt en opgepoetst en de bestrating hersteld. De vrijwilligers bij het wachthuis serveren koffie met appeltaart en andere lekkernijen.

Het museum is in 2024 geopend van 10 tot 16 uur op iedere eerste zaterdag van de maand t/m 2 november.

©Rotterdams Openbaar Vervoer Museum ©All rights reserved

Website developed by SIER Activiteiten