Huur een tram of bus
Voor een feest, bruiloft of andere speciale gelegenheid!

Verhuur

Vervoer uw gezelschap per historische tram of bus door Rotterdam

Zin in een rit door de stad met een eigen tram? Op het tijdstip dat u past en over een zelf te kiezen route? Naar het stadhuis om te trouwen of een rondrit om een verjaardag te vieren? Met een (gratis!) stadsgids erbij of een hapje en een drankje? We hebben heel veel mogelijkheden voor een onvergetelijke rit. U kunt bij ons veel verschillende trams en bussen huren. Waaronder het type gele trams uit 1931 die op Lijn 10 rijden. Onze trams kunnen overal in Rotterdam komen, zo lang er rails ligt. En onze bussen brengen u zelfs nog verder. Ook de museumremise is te huur voor feestelijke bijeenkomsten.

Benieuwd naar wat er mogelijk is? Bekijk hieronder de voertuigen, stippel uw route uit op de pagina Waar rijden wij? en ontdek de mogelijkheden in onze Museumremise.

U kunt ons bereiken op dinsdag-, woensdag-, donderdag-, en vrijdagmiddag van 12.00 – 17.00 uur op telefoonnummer 06-19270928 of via info@ROVM.nl.

ALLAN TRAMSTEL (1949-1951)

Dit is een echte Rotterdamse tram, gebouwd in de fabriek van Allan, die tot 1959 bestond en gevestigd was aan de Kleiweg. Het tramstel heeft in totaal 62 zitplaatsen (28 in de motorwagen en 34 in de bijwagen).

KLEINE SCHINDLER (1957)

De kleine Schindler is een in Zwitserland gebouwde tram met een specifiek geluid, waardoor dit type ook wel de stofzuiger werd genoemd. Het aantal zitplaatsen is 25. Deze wagen heeft nog de originele conducteurszitplaats in het rijtuig.

WAGEN 1 (1905)

Motorrijtuig nummer 1 is de oudste dienstvaardige elektrische tram in onze collectie. Het was de allereerste elektrische tram in Rotterdam. De tram biedt plaats aan 22 personen (16 zitplaatsen binnen + 6 staanplaatsen buiten, op de open voor- en achterbalkons). Voor het huren van dit unieke en kostbare museumstuk gelden bijzondere voorwaarden en prijzen.

TINGELING (1969)

Ook de Tingeling biedt 55 zitplaatsen. Het is een tram die je niet makkelijk over het hoofd zal zien. In 1976 reed er voor het eerst een Tingeling door de stad, beschilderd naar een thema van de Rotterdamse striptekenaar Martin Lodewijk. Die ging in 1987 naar de sloop. In 2001 werd opnieuw een tram voorzien van dit ludieke ontwerp. Na een uitstapje naar het Amsterdams Openbaar Vervoer Museum keerde deze tram in 2004 terug naar Rotterdam.

HAVENTRAM (1965)

De Haventram biedt eveneens 55 zitplaatsen. Deze Düwag met nummer 368 is in 1980 aan de buitenzijde beschilderd met een oude stoomsleepboot uit de Rotterdamse haven. Een uiterlijk dat in onze havenstad natuurlijk niet mag ontbreken.

DÜWAG (1965)

De Düwag biedt 55 zitplaatsen. Halverwege de jaren zestig werd met weemoed afscheid genomen van de allerlaatste Vierasser. Zijn vervanger werd geleverd door de Duitse firma Düwag. De RET bestelde bijna honderd stuks van dit tramtype dat decennialang een bekende verschijning was op het Rotterdamse tramnetwerk.

VIERASSER (1931)

De Vierasser biedt 22 zitplaatsen, door aankoppeling van een aanhangrijtuig uit te breiden tot in totaal 56 zitplaatsen. In 1929 deed deze tram met middenbalkon zijn intrede bij het Rotterdams trambedrijf. De Vierasser werd destijds beschouwd als een van de modernste trams van Europa en heeft 40 jaar lang dienst gedaan.

VIP-tram (1968)

U kunt ook onze VIP-tram huren! Dit rijtuig beschikt over 36 zitplaatsen in coupé-opstelling en is voorzien van tafeltjes. Daarom is het rijtuig bijzonder geschikt om tijdens de rit een hapje en drankje te nuttigen. Ook is het mogelijk om een eenvoudige lunch te serveren.

Bussen

Onze bussen brengen u overal in de stad. Er zijn verschillende type bussen te huur, al naar gelang uw wensen. Vraag ons naar de mogelijkheiden.

Keurig op tijd houdt een historische tram halt op de Coolsingel, bij het Stadhuis. Familie en vrienden worden door de conducteur aan boord geholpen en als iedereen een plekje heeft vertrekt de tram, op weg naar de receptie, naar de kerk: u zegt het maar. In elk geval zal dit bijzondere ritje de bruiloftsgasten lang bijblijven. Het echtpaar kan nog jaren genieten van sfeervolle foto’s in het webalbum.

“Ik wil een gezelschap van A naar B vervoeren in hartje Rotterdam. Hoe doe ik dat?” U kunt natuurlijk een luxueuze touringcar huren, maar het kan ook net even anders. Een historische tram brengt uw gezelschap snel, comfortabel en veilig van symposium naar receptie, van diner naar hotel, van de beurs naar het station… kortom, vult u zelf maar in.

U ontvangt een grote groep zakenrelaties uit binnen- en buitenland. Trots laat u ze uw bedrijf zien. Maar de Maasstad mogen ze ook niet missen, vindt u. De Coolsingel, Blaak, de bruggen, het stadion: aan boord van een ROVM-tram zien ze het allemaal aan zich voorbijtrekken. Desgewenst zorgen wij voor een gids die in geuren en kleuren vertelt over Rotterdam. Zelfs het serveren van warme en koude dranken, versnaperingen of een hartige snack behoren tot de mogelijkheden.

©Rotterdams Openbaar Vervoer Museum ©All rights reserved

Website ontwerp en realisatie: SIER Activiteiten