Rotterdams Openbaar Vervoer Museum

Rotterdams Openbaar Vervoer Museum

Het Rotterdams Openbaar Vervoer Museum heeft tot doel de geschiedenis van het openbaar vervoer in en rond Rotterdam levend te houden.

Dit doen wij door de verzamelde voertuigen aan het publiek te laten zien in de museumremise in Hillegersberg, en ook door een deel van de collectie rijdend in de stad te tonen.

Onze gele Vierassers zijn een bekende verschijning in Rotterdam.

Citytours

Museum

Verhuur

Behoud erfgoed

ROVM is een heel bijzondere vrijwilligersorganisatie. Met Citytour Lijn 10 en de losse verhuur van trams komt er geld binnen om in eigen beheer of met medewerking van de werkplaats van de RET, restauraties te kunnen uitvoeren. Daarmee scheppen vrijwilligers echte werkgelegenheid. Bovendien zorgen die vrijwilligers ook voor een zeer stipte uitvoering van de dienstregeling van Citytour Lijn 10, waar menig vervoersbedrijf jaloers op kan zijn. De grote mate van professionaliteit is opvallend. Er worden zelfs werkzaamheden voor de RET uitgevoerd zoals sleepritten en sneeuwruimen.

Tijdlijn

Museumwinkel

Vrijwilligers

ROVM Digitaal

Restauratie

Doneren

DSC 0337aGvB

Chinees Nieuwjaar

Chinees Nieuwjaar werd op zaterdag 17 februari gevierd in het hart van het Rotterdamse China Town, de West-Kruiskade. De RET leidde het tramverkeer om en het overige verkeer werd ook geweerd, zodat de straat beschikbaar was als feestterrein.

20231219 155948

Geslaagde Wintertour

Op zaterdag 6 januari werden de laatste ritten verreden van onze – inmiddels traditionele – Wintertour. Sinds 19 december genoten ruim 1300 bezoekers van Glühwein of Chocomel tijdens een bezoek aan ons versierde museum en vervolgens van een mooie tramrit door Rotterdam.

©Rotterdams Openbaar Vervoer Museum ©All rights reserved

Website ontwerp en realisatie: SIER Activiteiten