Blijf op de hoogte
Lees hier het laatste nieuws over onze trams en bussen

Nieuws

Lees hier het laatste nieuws van het Rotterdams Openbaar Vervoer Museum

Proefrit RTM 87

14-09-2023

Op 12 augustus jl. vond een proefrit plaats met de RTM 87 'Vuurvlinder', ook wel Pont-DAF genoemd. De wagen, die bijna 25 jaar in restauratie is geweest, is recent omgekeurd van vrachtwagen naar bus en reeds voorzien van APK.

Gereedschapsaanhanger RET 9082

07-09-2023

Begin vorige maand stond hij in het museum tijdens de museumdag en nu ligt hij compleet uit elkaar op Sluisjesdijk om gerestaureerd te worden. Vrij kort na de museumdag was er begonnen met het demonteren van alle onderdelen om hem gereed te maken voor het transport naar Straalbedrijf Van Ginkel Groep in Valburg dat gepland stond op 26 juni.

Kopborden van de tweeassers

20-07-2023

Onlangs ontving de Stichting van een van onze donateurs een berichtje dat bij het opruimen van de zolder van het kerkgebouw Pro Rege aan de Oudedijk een aantal tramborden was aangetroffen. 

Schindler 242

27-07-2023

Voortgang van de werkzaamheden. De raamlijsten zijn aan de binnenzijde voor het grootste deel in de verf gezet. Alleen de raamlijsten van de deuren, de ramen naast de omwikkelde deuren en de ramen van de cabine zijn nog niet geverfd. De crèmekleurige verf voor de binnenzijde van de tram is inmiddels besteld.

Honderd jaar elektrisch naar Hillegersberg

13-07-2023

In 1923 werd in etappes de paardentramlijn naar Hillegersberg vervangen door de elektrische lijn 14 van de RETM. Tevens werd in 1923 onze museumremise in gebruik genomen als RETM-remise Hillegersberg. Twee jubilea die het waard zijn om gevierd te worden.

©Rotterdams Openbaar Vervoer Museum ©All rights reserved

Website developed by SIER Activiteiten