Blijf op de hoogte
Lees hier het laatste nieuws over onze trams en bussen

Nieuws

Lees hier het laatste nieuws van het Rotterdams Openbaar Vervoer Museum

STREET ART BUSTOUR op 2 juni 2024!

14-05-2024

Rewriters Rotterdam en het Rotterdam Openbaar Vervoer Museum organiseren weer samen een bustour langs iconische STREET ART schilderingen in Rotterdam Centrum en Zuid. Deze unieke samenwerking krijgt een vervolg na de succesvolle bustour in november jl.

Oorlog en bevrijding in het Openbaar Vervoer Museum

04-05-2024

Op zaterdag 4 mei is het Rotterdams Openbaar Vervoer Museum aan de Kootsekade geopend van 10 tot 16 uur. Op deze dag staat het museum in het teken van oorlog en bevrijding. Een van de trams in het museum (Vierasser 504) heeft het uiterlijk uit de oorlogstijd, toen de stad 's avonds en 's nachts verduisterd moest zijn ter bescherming tegen aanvallen vanuit de lucht.

Witte strepen op de trams maakten de onverlichte wagens in de donkere stad toch nog een beetje zichtbaar voor wie op straat was. Een Amerikaanse legerjeep en optredens van een doedelzak piper band roepen de sfeer op van na de bevrijding in 1945.

Citytour Lijn 10 gaat vanaf 28 april weer rijden!

18-04-2024

Onze stadsrondrit Citytour Lijn 10 gaat vanaf zondag 28 april weer rijden. Stap in een historische tram van het Rotterdams Openbaar Vervoer Museum en rij in de sfeer van vroeger door het Rotterdam van nu. Nieuw in 2024: Lijn 10 maakt een uitstapje over de Erasmusbrug naar de Kop van Zuid.

©Rotterdams Openbaar Vervoer Museum ©All rights reserved

Website ontwerp en realisatie: SIER Activiteiten