RTM 87

Proefrit RTM 87

14-09-2023

Op 12 augustus jl. vond een proefrit plaats met de RTM 87 'Vuurvlinder', ook wel Pont-DAF genoemd. De wagen, die bijna 25 jaar in restauratie is geweest, is recent omgekeurd van vrachtwagen naar bus en reeds voorzien van APK.

Aanleiding voor de rit was een verhuurrit aan de Autobus Documentatie Vereniging, die op 2 september met drie bussen een excursie in het voormalige RTM-gebied zal verzorgen. Reden temeer om voorafgaand aan deze rit de Pont-DAF eens goed aan de tand te voelen en zijn prestaties op de proef te stellen.

Aangezien deze proefrit de eerste rit was na voltooiing van de restauratie, werd besloten de rit te combineren tot een kennismakingsrit met diegene die restauratie mogelijk maakten. Rond 12.00 uur werd verzameld op garage Sluisjesdijk met ontvangst met koffie/thee en gebak. Na de laatste voertuigcheck ging de rit richting de Rosestraat, het voormalig hoofdkantoor van de RTM op Rotterdam-Zuid.

Al met al heeft de Pont-DAF zich uitstekend gedragen en daarmee zijn vuurdoop prima doorstaan. Ook onze chauffeur Michael Mulder was in zijn nopjes en reed met vakkundig schakelwerk de sterren van de hemel. Ook in de bus waren vele blije gezichten te zien. We kijken terug op een geslaagde dag en zijn blij de 87 definitief aan de rijdende collectie toe te mogen voegen.

©Rotterdams Openbaar Vervoer Museum ©All rights reserved

Website ontwerp en realisatie: SIER Activiteiten